ω-3 λιπαρά οξέα

ω3 νεο

Αν νομίζετε ότι το όλα τα λιπαρά είναι επιβλαβή για την υγεία σας κάνετε λάθος. Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες λιπαρών, που όχι μόνο δεν μας κάνουν κακό, αλλά είναι απαραίτητα για την καλή υγεία ζωτικών μας οργάνων όπως η καρδιά και γενικότερα το καρδιαγγειακό μας σύστημα.
Αυτά είναι τα λεγόμενα ω3 λιπαρά. Το ενδιαφέρον για το προστατευτικό ρόλο των ω-3 λιπαρών οξέων στην υγεία της καρδιάς ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1950, όπου και άρχισε να φαίνεται ότι η συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων ήταν σημαντικά χαμηλότερη μεταξύ των Εσκιμώων, οι οποίοι κατανάλωναν υψηλές ποσότητες ψαριών, που αποτελούν τις κατεξοχήν πηγές ω3. Από τότε πολυάριθμες μελέτες πιστοποιούν πλέον τα σημαντικά τους οφέλη για την καρδιά μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η καθημερινή πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων έχει κάρδιοπροστατευτικές δράσεις. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα τόσο πολύτιμα λιπαρά δεν μπορεί να τα συνθέσει από μόνος του ο ανθρώπινος οργανισμός και πρέπει να φροντίζουμε να τα παίρνουμε εξωγενώς.

Οι καλύτερες πηγές ω3 λιπαρών είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά και πιο συγκεκριμένα το λίπος τους, το λεγόμενο ιχθυέλαιο. Από ιχθυέλαια άλλωστε φτιάχνονται και τα συμπληρώματα που περιέχουν ω3 και βοηθούν την καλή υγεία της καρδιάς μας.

neadiatrofis.gr

Advertisements

About giorgispapageorgiou19
physicals education teacher - football coach

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

kalymnosola

Όλα όσα συμβαίνουν στην Κάλυμνο

Trikala Sportiva

AΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ

%d bloggers like this: