Πρόσκληση για τη συμμετοχή σε Πρόγραμμα Παρέμβασης σε όλη την οικογένεια για την αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας

Image

Αγαπητοί γονείς,

Λόγω του υψηλού ποσοστού εμφάνισης της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας (2 στα 5 παιδιά έχουν σωματικό βάρος μεγαλύτερο του φυσιολογικού) η Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο ‘Παίδων’, ξεκινά φέτος ένα πρόγραμμα παρέμβασης σε ελληνικές οικογένειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Με τη συμμετοχή σας θα καταφέρετε να υιοθετήσετε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες για σας και τα παιδιά σας, ενώ ταυτόχρονα θα λάβετε πρακτικές συμβουλές για την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας και την επίτευξη ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μία ομάδα ειδικών θα πλαισιώσει την προσπάθεια σας και θα σας καθοδηγήσει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας και να πραγματοποιήσετε την αλλαγή στον τρόπο ζωής, όχι μόνο το δικό σας, αλλά και του παιδιού σας.

Στόχος της πρόσκλησης αυτής είναι η συγκέντρωση επαρκούς αριθμού (40) οικογενειών, οι οποίες επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 5 μήνες, από το Σεπτέμβριο 2013 έως τον Ιανουάριο 2014.

Για την ορθή υλοποίηση του προγράμματος είναι απαραίτητη η συμμετοχή οικογενειών, οι οποίες να καλύπτουν τα παρακάτω κριτήρια:

Να έχουν τουλάχιστον ένα παιδί ηλικίας 8-12 ετών, το οποίο να είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο
Ένας τουλάχιστον από τους 2 γονείς ή ο κηδεμόνας του παιδιού θα παρακολουθήσει όλο το πρόγραμμα παρέμβασης μαζί με το παιδί.
• Τα παιδιά να μην παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα υγείας.
Όλοι οι συμμετέχοντες (γονείς-παιδιά) θα πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι υποχρεώσεις των ενδιαφερόμενων οικογενειών θα είναι:
α. Η τακτική παρακολούθηση για 5 μήνες του προγράμματος (1 φορά ανά 2 εβδομάδες), δωρεάν σε Διαιτολογικό γραφείο της περιοχής σας ή η εξ’αποστάσεως παρακολούθηση μέσω ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδας.
β. Οι συναντήσεις θα διεξάγονται σε προκαθορισμένες ώρες και μέρες.

Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα θα είναι ανώνυμη και εθελοντική, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, οι μετρήσεις θα είναι αναίμακτες και ανά πάσα στιγμή θα έχετε την ελευθερία απόσυρσης, χωρίς καμιά περαιτέρω υποχρέωση.

Εάν τα παραπάνω σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και θέλετε να συμμετέχετε επικοινωνήστε μέχρι τις 30.9.2013:

Νησιανάκη Άντα: τηλ γραφείου 2104173350, κινητό: 6936360059 ή στο email: info4yourfamily@yahoo.gr, ada@diaitologos-nisianaki.gr

Υπεύθυνος Προγράμματος:
Καθηγητής Αντώνης Ζαμπέλας, Πρόεδρος Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Advertisements

About giorgispapageorgiou19
physicals education teacher - football coach

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

kalymnosola

Όλα όσα συμβαίνουν στην Κάλυμνο

Trikala Sportiva

AΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ

%d bloggers like this: