ο σκύλος μειώνει τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου

Image

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα του καθηγητή Γκλέν Λιβάιν, από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Χιούστον, όποιος έχει κατοικίδιο (γάτα, σκύλο, αλλά πολύ περισσότερο σκύλο) τότε μειώνεται ο κίνδυνος για καρδιοπάθεια.

Η μελέτη της επιστημονικής ομάδας που δημοσιεύτηκε και στο επίσημο περιοδικό του Αμερικάνικου Καρδιολογικού Συλλόγου, και στο περιοδικό “Circulation”, αναφέρει ότι υπάρχει συσχέτιση του κατοικίδιου με λιγότερη παχυσαρκία και χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και χοληστερίνης του ιδιοκτήτη του.

Οι επιστήμονες μελέτησαν περισσότερους από 5.500 ανθρώπους και διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν κάποιο κατοικίδιο είναι περισσότερο δραστήριοι σωματικά (για παράδειγμα όταν κάποιος έχει σκύλο, τον βγάζει βόλτα, τρέχει πλάι του, παίζει μαζί του) κάτι που σημαίνει πως η ελαφριά αυτή άσκηση βοηθάει στο να λειτουργεί καλύτερα το καρδιαγγειακό σύστημα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό που προστατεύει την καρδιά. Άλλες έρευνες έχουν διαπιστώσει πως το κατοικίδιο ζώο ηρεμεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ιδιοκτήτη του (φανταστείτε μια γάτα να γουργουρίζει στα πόδια σας καθώς την χαϊδεύετε), άρα μειώνει και τα επίπεδα άγχους που και αυτά είναι επιβλαβή για την καρδιά μας.

Ο επικεφαλής της έρευνας δρ Λιβάιν διευκρίνισε ότι “η ύπαρξη ενός κατοικίδιου, ιδίως σκύλου, μειώνει τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, άρα προστατεύει έμμεσα την καρδιά.” Παράλληλα δε, τόνισε πως σε καμία περίπτωση το να έχουμε κατοικίδιο αλλά να καπνίζουμε ή να τρώμε ανθυγιεινά, ή να μην αθλούμαστε, αυτό από μόνο του δεν προστατεύει την καρδιά μας.

Advertisements

About giorgispapageorgiou19
physicals education teacher - football coach

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

kalymnosola

Όλα όσα συμβαίνουν στην Κάλυμνο

Trikala Sportiva

AΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ

%d bloggers like this: