το τρέξιμο είναι αποτελεσματικότερο από το περπάτημα, όσο αφορά το αδυνάτισμα

Image

Αμερικανοί ερευνητές σε νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο έντυπο “medecine & Science  in Sports & Exercise” υποστηρίζουν ότι  τρέξιμο θα σας βοηθήσει να φτάσετε γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά στον στόχο σας, σε σύγκριση με το περπάτημα.

Οι ερευνητές σύγκριναν τις αλλαγές στο Δείκτη Μάζας Σώματος (ο ΔΜΣ είναι το πηλίκο του βάρους δια του τετραγώνου του ύψους) σε περισσότερους από 32.000 δρομείς και σε περισσότερους από 15.000 περιπατητές, οι οποίοι είχαν εγγραφεί στην έρευνα μεταξύ του 1998 και του 2001.

Οι αθλούμενοι παρακολουθήθηκαν επί έξι χρόνια. Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Paul Williams από το Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Berkelely στην Καλιφόρνια «το τρέξιμο είναι πιο αποτελεσματικό από το περπάτημα, όσον αφορά στην πρόληψη της πρόσληψης βάρους, καθώς και στο αδυνάτισμα».

Να σημειωθεί ότι και οι δυο ομάδες (δηλαδή όσοι έτρεχαν και όσοι περπατούσαν) έχασαν βάρος αλλά εκείνοι που έτρεχαν και ήταν υπέρβαροι (είχαν ΔΜΣ πάνω από 28) είχαν κατά 90% μεγαλύτερη απώλεια βάρους, συγκριτικά με εκείνους που περπατούσαν.

Το τρέξιμο υπερέχει το περπατήματος, επειδή, σύμφωνα με τους ειδικούς, οδηγεί σε μεγαλύτερη αύξηση του μεταβολικού ρυθμού ακόμη και μετά την άσκηση.  Επίσης, απαιτείται λιγότερος χρόνος για να καλύψει κανείς την ίδια απόσταση τρέχοντας παρά περπατώντας.

Βιβλιογραφία

nlm.nih.gov

Advertisements

About giorgispapageorgiou19
physicals education teacher - football coach

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

kalymnosola

Όλα όσα συμβαίνουν στην Κάλυμνο

Trikala Sportiva

AΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ

%d bloggers like this: