παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς μαθητές του δημοτικού

Image

Η ΓΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Τα παιδιά σχηματίζουν κύκλο πιασμένα απ΄ τα χέρια. Ένα παιδί κάνει το ποντίκι κι άλλο τη γάτα. Ο ποντικός στέκεται στο κέντρο του κύκλου, ενώ η γάτα περιμένει απ΄ έξω. Το ποντίκι έχει το δικαίωμα να μπαινοβγαίνει απ΄ όπου θέλει. Η γάτα, όμως, μπορεί να μπαινοβγαίνει απ΄ ορισμένα μόνο σημεία, που θα καθορίσουν. Αν η γάτα, στην προσπάθειά της να πιάσει το ποντίκι, κάνει λάθος και μπει ή βγει απ΄ αλλού, τότε «χάνει», και τη θέση της παίρνει το παιδί που στεκόταν στη θέση απ΄ όπου πέρασε. Αν όμως καταφέρει να πιάσει το ποντίκι, τότε αλλάζουν οι ρόλοι.

Η ΓΑΤΟΥΛΑ

Αυτό το παιχνίδι παίζεται με όσα παιδιά θέλεις. Ένα από αυτά θα κάνει τη γατούλα. Τα άλλα θα απομακρυνθούν περίπου 3 μέτρα. Μετά όλα τα παιδιά θα φωνάξουν:
“Γατούλα, γατούλα, τι χρώμα ζητάς; Τι σου αρέσει και τι προτιμάς;”
Και τότε η γατούλα θα πει ένα χρώμα και τα παιδιά θα τρέξουν να το βρουν. Όποιο παιδί δεν μπορέσει να το βρει, θα τον πιάσει η γατούλα και τότε θα τα φυλάει εκείνο.

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ (1)

Ένα παιδί είναι η μάγισσα. Κάθε παιδί σκέφτεται ένα χρώμα, χωρίς να το πει στους άλλους. Σκέφτεται και η μάγισσα ένα χρώμα. Μετά ένα-ένα τα παιδιά πηγαίνουν και λένε στη μάγισσα το χρώμα που έχουν σκεφτεί. Αν είναι το ίδιο χρώμα που σκέφτηκε κάποιο παιδί, η μάγισσα αρχίζει να το κυνηγάει

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ (2)

Το χρώμα της μάγισσας παίζεται με πολλά παιδιά. Το παιδί που θα φυλάει το ονομάζουμε μάγισσα. Όταν η μάγισσα θα πει ένα χρώμα, τα άλλα παιδιά θα πρέπει να το βρουν και να το ακουμπήσουν. Αν το ακουμπήσουν, η μάγισσα δεν θα μπορέσει να τους πιάσει, αν όμως κάποιο παιδί δεν το ακουμπήσει, τότε η μάγισσα θα το πιάσει και το παιδί που θα είναι η μάγισσα.

Advertisements

About giorgispapageorgiou19
physicals education teacher - football coach

One Response to παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς μαθητές του δημοτικού

  1. Georgia says:

    Πολύ χρήσιμο το άρθρο σας! Συγχαρητήρια!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

kalymnosola

Όλα όσα συμβαίνουν στην Κάλυμνο

Trikala Sportiva

AΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ

%d bloggers like this: